Sabtu, 12 Oktober 2019

CARA MEMBUAT DONAT

NAMA:GHANEVE CAHANIAGO WIJAYA
KELAS;9G
 
SALAM TEPANG SARENG GANEP

Donat kentang kepang.

Bahan:

Bahan A:
- 500 tipung protéin luhur gr
- 50 gr bubuk susu
- 100 gula gula
- 11 gram kapang
- 200 gram kentang kukus, puree sareng kulkas
- 75 gr tina mentega
- 1/2 uyah séndok téh
- 4 endog yolks
- 100 ml cai tiis

Bahan B:
- 80 gr tina mentega
- 1/2 uyah séndok téh

Kumaha cara ngadamel:
- Campur tipung, gula, susu susu, sareng nyampur ragi. Tambihkeun kentang lemes, yolks endog sareng susu tiis dugi ka rata sareng satengah lancar
- Lebetkeun mentega sareng uyah, balikan dugi ka mulus elastis. Cikan nangtung 15 menit
- Kanggo adonan 45 gram masing-masing, raris adonan, dibagi jadi 3 sisi teras ngabentuk braids. Candak nangtung sakitar 20 menit. Nyiapkeun panci, tuang minyak. Hurungkeun kompor langkung panas di sedeng condong
- Candak adonan teras tumis 1 sisi dugi ka coklat teras hurungkeun sareng angkat. Kantun kéngingkeun éta ku agrar teu nyerep seueur minyak
- Seueur, tabél sareng gula sareng siap diladénan.






                                                

Tidak ada komentar:

Posting Komentar